Informatiedesk

Vraag en antwoord. Klik op een vraag om het antwoord te openen.

Vindt u geen antwoord op uw vraag stuur dan een e-mail naar: info@digimove.nl of bel naar 0413-840140.

Bij voorkeur minimaal één foto en een (korte) beschrijving van uw woning. Het is mogelijk om in een later stadium uw profiel uit te breiden met (meerdere) foto’s en een gedetailleerdere beschrijving.

Foto’s zijn, naast een goede beschrijving, een belangrijk onderdeel van een woningpresentatie voor potentiële kopers. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar u kunt natuurlijk ook één van de drie geselecteerde makelaars inschakelen voor een goede fotopresentatie. Wanneer u besluit zelf aan de slag te gaan, vindt u hieronder enkele basis-tips:

Algemeen:

 • Fotografeer altijd bij daglicht.
 • Fotografeer niet tegen het licht in.
 • Foto’s bij voorkeur alleen liggend (landscape).
 • Zorg voor scherpe foto’s.

In de woning:

 • Verwijder “overbodige” meubels waardoor de ruimte groter lijkt.
 • Zorg dat tafels, dressoir, aanrecht, vensterbanken leeg zijn.
 • Gordijnen en rolluiken omhoog. Meer licht zorgt voor mooiere foto’s.

Buiten de woning:

 • De oprit vegen, het gras maaien, de heg knippen en het onkruid verwijderen.
 • Zorg dat de ramen en kozijnen schoon zijn.
 • Geen auto op de oprit of voor de woning.

Naast foto’s is ook een goede beschrijving van de woning belangrijk om kopers voor uw woning te interesseren. Iedere woning is uniek en heeft bijzondere kenmerken. Daarom is het lastig om aan te geven wat voor uw woning een goede aanbiedingstekst is. We kunnen u wel enkele tips geven:

 • Hanteer pakkende teksten.
 • Maak niet te lange zinnen.
 • Schrijf positief

Heeft u de omschrijving eenmaal ingevoerd, maar bent u later niet tevreden? Geen probleem: u kunt dit ook na plaatsing op Digimove altijd gratis aanpassen. Indien gewenst sturen we u per e-mail een document toe waarin nog meer tips en voorbeelden van een woningbeschrijving staan. Stuur uw verzoek naar info@digimove.nl

Ja zeker. U bent de eigenaar/verkoper van de woning, dus u bepaalt zelf de vraagprijs. Een makelaar kan u daarin uitstekend adviseren, hij kent namelijk de markt. Wees reëel met het bepalen van uw vraagprijs.

Ja zeker. U heeft de mogelijkheid om uw voorkeur aan te geven voor drie makelaars in uw woonomgeving. Het team van Digimove gaat vervolgens deze makelaars benaderen met de vraag of zij zich willen inspannen om een koper voor uw woning te vinden. Digimove adviseert u om makelaars te selecteren in uw woonomgeving vanwege de plaatselijke kennis en hun zoekersbestand. Mocht u bij aanmelding van uw woning geen voorkeur hebben opgegeven voor één of meerdere makelaars, dan gaat het team van Digimove aan de slag om makelaars te benaderen op basis van de geografische ligging van de woning.

De geselecteerde makelaars worden door het team van Digimove toegevoegd aan uw woningprofiel.

Een plaatsing op Digimove is voor 12 maanden. Mocht na 12 maanden uw woning nog niet verkocht zijn, dan nemen wij contact met u op, om met u te overleggen of handhaving op Digimove.nl nog gewenst is.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het aanpassen van het woningprofiel. U bent vrij om de foto’s, de omschrijving en de prijs aan te passen.

Nee, Digimove is geen makelaar en treedt ook niet op als makelaar. Digimove faciliteert uitsluitend een website om partijen bij elkaar te brengen.

Dat mag. De regie ligt geheel bij u. U heeft door het aanbieden van uw woning op Digimove geen verplichting richting de makelaars. Indien u zelf uw woning verkoopt adviseren wij u wel om een makelaar in te schakelen voor bijvoorbeeld het opstellen van een verkoopovereenkomst.

Nee. Door het plaatsen van uw woning op Digimove heeft u geen financiële verplichting naar een makelaar. U bent pas kosten verschuldigd aan een makelaar als u gebruik maakt van zijn diensten. U maakt hierover zelf afspraken met de makelaar. Dit is wat we bedoelen met “no cure no pay”.

Voor het plaatsen van uw woningprofiel bent u éénmalig een bedrag van € 135,- (introductie prijs) inclusief BTW verschuldigd aan Digimove BV. Pas nadat er drie makelaars zijn toegewezen aan uw woningprofiel, dient u dit bedrag aan Digimove te betalen. Na ontvangst van uw betaling, ontvangen de makelaars hun inlogcodes en wordt uw woning ook voor hen zichtbaar.

Wij kunnen de makelaars dat niet verplichten. Echter om een goed beeld van uw woning en uw wensen te krijgen, zal een geselecteerde makelaar waarschijnlijk contact met u opnemen.

De makelaar kan u o.a. uitstekend van dienst zijn bij :

 • Het adviseren van een marktconforme vraagprijs.
 • Het maken van een goede fotopresentatie.
 • Het schrijven van een goede aanbiedingstekst.
 • Het opstellen van een roerende zaken lijst.
 • Het in contact brengen met potentiële kopers.
 • Het doen van bezichtigingen.
 • Het voeren van onderhandelingen met een potentiële koper.
 • Het afwikkelen van de meldingsplicht voor het energielabel.
 • Het opstellen van een koopovereenkomst.
 • Het inspecteren, het opleveren en het begeleiden bij de notariële overdracht.

U kunt hierover met de makelaar zelf afspraken maken. Om u een indicatie te geven: bij een traditionele verkoop bedragen de makelaarskosten (courtage) bij een gerealiseerde verkoop gemiddeld 1,5% exclusief BTW van de uiteindelijke verkoopprijs.

Een gesloten systeem betekent dat uw woningprofiel niet voor iedereen zichtbaar is. U ontvangt als verkoper van Digimove een inlogcode om uw gegevens in te vullen, te raadplegen en aan te passen Daarnaast ontvangen de drie geselecteerde makelaars een inlogcode om uw gegevens in te zien en hun verkoopactiviteiten vast te leggen. Digimove fungeert als beheerder, zorgt voor een goede en stabiele werking van het systeem en stelt de toegangsrechten in.

Het staat u vrij om op elk moment verder te gaan met één makelaar. U dient dit wel kenbaar te maken aan Digimove. De overige makelaars worden hierover door Digimove geïnformeerd en uw woningprofiel op Digimove is niet langer actief.

Dat is afhankelijk van de door u met deze makelaar gemaakte afspraken. Heeft u de woning in een stille verkoop gegeven en is er geen opdracht tot dienstverlenging overeengekomen, dan kan Digimove een goede optie zijn. Wij adviseren u echter nadrukkelijk om dit vooraf met de betrokken makelaar af te stemmen.

Door de geselecteerde makelaars worden alle belangrijke activiteiten op uw gedeelte van de website vastgelegd. Dit betreft dus bezichtigingen, biedingen, opties etc. Makelaars kunnen daarmee ook onderling de verkoopstatus van uw woning zien, dit om misverstanden te voorkomen.

Omdat het een gesloten systeem is, komt uw woning niet in beeld bij het grote publiek. Bij het inschakelen van Digimove als verkoopmethode, is een belangrijke rol weggelegd voor de drie geselecteerde makelaars. Zij zullen in eerste instantie in hun eigen “zoekers bestand” gaan kijken naar een potentiële koper. Verder hebben zij dagelijks gesprekken met kopers die op zoek zijn naar een woning. De makelaar heeft met het aanbod op Digimove ook de mogelijkheid om een woning aan te bieden welke niet voor iedereen zichtbaar is en waarmee hij dus een potentiële koper kan verrassen.

Met de makelaars die zich gaan inspannen om uw woning te verkopen, is afgesproken dat uw woning niet openbaar wordt gemaakt. Dat wil zeggen dat zij zonder uw toestemming de woning niet in een vitrine, op hun website of op een andere verkoopsite zullen plaatsen. Zij mogen natuurlijk wel potentiële kopers benaderen. Daardoor is niet te voorkomen dat bij een klein publiek bekend wordt dat uw woning in de verkoop staat.

Dat bespreekt u vooraf met de desbetreffende makelaar.